Livet går vidare!

Vad händer?

I dag har jag tappat all tilltro till det sociala skyddet vi har i Sverige, jag som många andra får ingen hjälp när man verkligen behöver det, jag vet att det finns dom som har det mycket värre än mig. Satt och tittade på programserien Hemlig miljonär och konstaterar att det finns för många som står utanför det Sociala skyddet vi har i Sverige. Min överklagan till socialstyrelsen blev nerlagd, tack vare en kompletterande uppgift som saknades, vet att en överklagan kan ta god tid på sig, så när jag väl hör av dom, är det med ett brev att det var nerlagt, så nu får jag överklaga socialstyrelsens beslut och det gör att det tar ännu längre tid. Kommer inte lämna in flera ansökningar till Socialkontoret i Kalmar, när det enda man får är avslag på avslag på avslag, rent ut sagt dom som tog det beslutet, man ska inte önska andra människor olycka, men ärligt tror jag dom behöver smaka på hur det är att stå utan hjälp utan pengar.

Mitt  Jobb!

Jobbet på Searchminds betyder så otroligt mycket för mig, jag vet inte var jag hade varit i dag om deras hjälpande hand inte hade varit där, jag trivs otroligt bra med mina arbetskolleger. Det jobbiga som jag känner nu är alla räkningar som fortfarande släpar efter och alla andra omständigheter gör att jag inte kan fokusera 200% på jobbet som jag egentligen vill, hoppas dom vet att jag är evigt tacksam för det dom gör för mig.

Pojken!

Han mår bra och det går framåt för han i skolan, det har hänt så mycket, det glädjer mig att se hans lycka när han gör framsteg. Den senaste tiden har förvisso inte varit rolig, hans problem har varit värre den senaste veckan. Förhoppningsvis är det ett övergående problem, och vi har fått hjälp. Väldigt viktigt, hans problem har han haft i flera år, långt innan allt detta.
Hans högsta önskan nu, är att snön ska försvinna, han är så trött på den nu och vill att det ska bli sommar så fort det bara går. :-)
Jag kommer att uppdatera oftare än vad jag hittills har gjort....
Pappan...

Kommentarer
Postat av: en som har följt bloggen ett tag

Hejsan !Jag vet vem du är, jag har följt din blogg ett tag. Jag läste om er i Östran för ett bra tag sedan. Det var ju verkligen hemskt att ni tvigades bo i bilen, men varför egentligen ? När du hade husrum hos en god "vän" ? Jaja nog om det. Jag vill tipsa dig om att du kan få hjälp. kalmar kommun har något som kallas budgetrådgivare. Dessa kan hjälpa dig att få ordning på saker och ting i det ekonomiska. Det är läskigt när man väl sitter där och allt bara uppdagas, men man måste börja så för att sakta men säkert nå en lösning. Sedan kan dom även hjälpa dig med ev skuldsanering, de hjälper dig att fylla i pappren. Du kan inte prata med din chef på företaget om att få jobba lite extra med något ? Eller om du kan hitta ett litet extrajobb ? Det kan va var som helst,du får jobba hårt , men det kommer att löna sig. Sedan kan du via försäkringskassan söka vårdbidrag, för din som ochså. Tänk på det åtminstone !

2011-02-02 @ 09:53:02
Postat av: Intressant

Senast jag träffade killen var han ordblind och uttrycker sig inte speciellt bra i skrift! Tänk vad Word kan göra!

2011-03-21 @ 22:14:34
Postat av: Ine

Hej,

följde din blogg och ditt ärende i tidningarna och hoppas att denna kommentar kommer till dig i ett lyckligt "eget hem"....

Vad hände efter ditt sista inlägg?

Har du kvar jobbet?

fått någon upprättelse från Kalmar Kommun?

och kanske den viktigaste frågan av dem alla;

Hur mår du och din son idag?

Tror det kan va fler än jag som undrar och även om en hel del tid har gått så har jag många gånger funderat över er situation och hoppas (och ber) att ni slipper frysa och gå hungriga nu när hösten är här....Bästa hälsningar och en stor kram

Ine Bravin Grybb

Nybro

2011-10-05 @ 10:28:36
URL: http://tjugotrea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0