Sammanfattning...

Bloggen startades med avsikten att belysa det stora problem som växer i Sverige, ett problem som fick mig och min son att spendera nätter i en bil. Ingen optimal lösning med tanke på det kyligare vädret.
Jag vädjade till socialen och var där flra gånger för att få hjälp, allt som jag har fått av dem är 100kr som skulle vara till mat åt min son - om jag själv åt brydde de sig inte om.

Jag fick ett erbjudande av Maria Enbuske att ta in på Akvarellen under en helg, problemet var bara att de inte kunde hjälpa mig med transport dit. Jag kunde inte ta min, redan utmattade, son på en tre mil lång promenad. Jag frågade även Maria om vi skulle få hjälp med mat och bostad efter denna helg. Nej, hon hade inget mer att erbjuda än denna helg. Jag hade inte haft någon form av inkomst under flera månader och det visste hon mysket väl. Hennes argument var att jag skulle bo hos en kompis. När jag frågade henne rakt ut om det var okej att jag och min snart nio-åriga son sov i bilen svarade hon JA!!!
Allt det som har hänt är anmält till Socialstyrelsen.
Cecilia Laboss på socialstyrelsen kunde knappt tro att det var sant att en på socialen uppmanat en ensamstående pappa att bo i bilen som tillfällig lösning. I socialtjänstelagen står det nämligen att man skall utgå från barnets bästa och det kan knappt vara att låta ett barn sväva i osäkerhet och att bo i en bil...

Här började min resa, min blogg och den enorma uppståndelsen som detta har fått.

Pappan

Kommentarer
Postat av: kul

Intressant att "Pappan" skrivit allt detta. Senast jag träffade honom var han dyslektiker.. men men

2011-03-21 @ 22:11:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0