Fredagkväll...

Som ni kanske har läst i tidningen så ledde kontaken med Rickard till ett jobb, en provanställning som kan leda till ett arbete så småningom. I vilket fall som helst så föll en betongklump ifrån mitt hjärta för det innebär att jag slipper stå på socialkontoret och tigga i framtiden. Och med tanke på all den hjälp som jag har fått av dem så känns det närmast som slöseri med tid att ens gå dit och tjafsa. Är man inte inne i systemet så är man inte, och tydligen är det nästan omöjligt att få hjälp då!!!

Jag väntar fortfarande på de beslut som har överklagats och den nya ansökan som gjordes för oktober, jag börjar inte jobba än, så de har en skyldighet att se till att det i alla fall finns mat till min son.
Polisanmälan av de två socialsekreterarna ledde tyvärr ingenstans, enligt polisens beslut kan de inte väcka ett åtal då det inte är inom deras område. Men å andra sidan så har ju socialstyrelsen påbörjat en omfattande utredning istället. Det är fortfarande en som inte jobbar kvar alls på socialen av mina handläggare, försvann efter socialstyrelsens utredningsbörjan. Den andra som hade hand om mig blev förflyttad och jag antar att dessa två händelser betyder att de har fått en tillsägelse om inte annat av socialchefen när utredningen från socialstyrelsen startade!
En liten vinst för min del, även om det inte har gett mig någon hjälp så har det bevisats för mig att jag hade rätt till en bättre och rättvisare bemötande.

Det finns en hel del som kommenterar här och där, de ifrågasätter om jag verkligen har berättat allt för socialen eftersom jag fick avslag på bostad och underhåll - de fick alla papper som jag kunde ge dem, inkl kontoutdrag och kontohändelser 6 månader tillbaka. Det fanns inga frågetecken där egentligen utan det hela har baserat sig på personliga åsikter och ett oproffesionellt bemötande.

Nu skall jag ta det lite lugnt.
Ha en bra fredagskväll.

Kommentarer
Postat av: Mickiz

Grattis! Det ljusnar tillslut, men alltid kämpit dit!

2010-10-30 @ 07:28:41
Postat av: Lina

Grattis att du fick rätt till slut! Är glad åt dina vägnar och hoppas det bästa för dig och din son. :)

2010-10-30 @ 16:28:43
Postat av: anna

härligt! det artar sig! gud vad ni är värda detta. vilken kamp! och du går vinnande ur den!

kämpa på. jag tror på orsak och karma dom där människorna kommer få stå tillsvars någon gång över sitt handlande!

huvudet högt och fanan upp! kämpa vidare!

2010-10-31 @ 01:20:05
URL: http://www.gladmymlan.blogspot.com
Postat av: Fånigt!

Ingen har slutat och den "omplacerade" valde att pröva annan tjänst. INNAN ditt fall kom upp.

2010-10-31 @ 08:25:54
Postat av: anna

jag tvivlar i alla fall inte, jag vet hur systemet funkar och är du inte suput och en "känd historik" så är detsom att krama vatten ur en sten...lycka till med jobbet, kämpa på därute! tänker på dej!

2010-11-01 @ 10:41:50
URL: http://www.gladmymlan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0